Hirdetés

A Spotify hamarosan valóra válthatja az egyik legrégebbi ígéretét



|

Elsősorban a vájt fülű felhasználók örvendhetnek a legújabb Spotify-szivárgásnak.

Hirdetés

Piacvezető zenestreaming-szolgáltatóként a Spotify igyekszik sűrűn szállítani az új funkciókat, így például az áprilisban tesztelni kezdett mesterséges intelligenciás lejátszási listák mellett arról is felröppent egy pletyka, hogy a jövőben a zenék teljes újrakeverését is lehetővé fogja tenni a több mint 600 millió felhasználóval büszkélkedő svéd platform.

A Spotify mérnökei tehát feszes tempót diktálnak, melynek fényében meglepő lehet, hogy habár a szolgáltató már 2021-ben beígérte, a jobb hangminőséget kínáló veszteségmentes lejátszás továbbra sincs a repertoárban. Egy új szivárgás viszont arról árulkodik, hogy ez hamarosan tényleg megváltozhat.

Az utóbbi hónapokban több híresztelés is napvilágot látott arról, hogy a Spotify egy ún. "Superpremium" tagsággal készül, ami a normál Premium-előfizetéshez képest némi felárért cserébe tartalmazni fogja a HiFi néven emlegetett lossless audio-támogatást. Most pedig egy redditező, OhItsTom posztolt néhány képernyőfotót a Spotify 1.2.36-os kiadásából, melynek  kezelőfelületén több utalás is található a megoldás működésére.

Hirdetés

OhItsTom képei alapján a Spotify végül simán csak "Lossless" néven fog hivatkozni a formátumra, ami maximum 1411 kbps-os vagy 2117 kbps-os maximális bitrátát kínálhat, óriási ugrással a jelenlegi plafont jelentő 320 kbps-hoz képest. Ennek viszont meg is lesz az ára, 2117 kbps mellett ugyanis már másodpercenként 15,9 MB adatforgalmat kóstál a streaming. Az egyik adatlap továbbá FLAC formátum esetén 25-bites/44.1 kHz-es lejátszást is említ.

A redditező beszámolója szerint az app egyelőre csak a kezelőfelületi elemeket tartalmazza, míg maga a veszteségmentes formátum nem bírható működésre benne. Cserébe viszont az OhItsTom által közölt scrennshotok egyben arra is utalnak, hogy a jobb minőségben megszólaló dalokat le is tölthetjük, a Spotify pedig egy ellenőrző funkciót is szállít annak tesztelésére, hogy a streaminghez használt eszközünk alkalmas-e a lossless audio lejátszására.

Arról sajnos továbbra sincs információnk, hogy mikor debütálhat a veszteségmentes streaming, és arra sincs garancia, hogy ez végül tényleg egy új Superpremium-előfizetés keretében valósul meg. A Spotify mindenesetre nem lehet elég gyors a dologgal, hiszen az eredeti bejelentés több mint négy éve történt, miközben a Tidal, az Amazon Music és az Apple Music ebben a tekintetben már lekörözték a svédeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.