Hirdetés

Az Apple szerint ők nagyon akarták az androidos Apple Watchot, de felsültek vele



|

A cupertinóiak magyarázattal szolgáltak arra, miért nincs Android-kompatibilis okosórájuk.

Hirdetés

A hét egyik nagy híre volt, hogy az Európai Unió után az Egyesült Államok kormánya is megpróbálja rákényszeríteni az Apple-re az ökoszisztémája nyíltabbá tételét, az Igazságügyi Minisztérium ugyanis egy óriási pert akasztott a vállalat nyakába, azzal vádolva a cupertinóiakat, hogy monopóliumként működnek, szűkítve a felhasználók lehetőségeit és elnyomva a vetélytársakat.

A minisztérium beadványa egyebek mellett az Apple Watchot hozta fel ennek bizonyítékául, amely ugyan már közel 10 éve a piacon van, de még mindig nem kompatibilis az androidos mobilokkal. A kormány szerint a kiegészítő ezzel alkalmas arra, hogy az almás cég fallal körülvett kertjébe zárja az ügyfeleket, akiknek egy esetleges telefoncsere alkalmával új órát is kellene venniük.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a felperes ezzel szíven találta Tim Cookékat, a 9to5Mac beszámolója alapján ugyanis az Apple néhány nap elteltével reagált a felvetésre, azt állítva, hogy ők korábban három éven át próbálták megalkotni az androidos Apple Watchot, ám végül "technikai korlátok" miatt fel kellett adniuk a projektet.

A cupertinóiak nem részletezték, hogy pontosan mire gondoltak, és nehéz is elképzelni, hogy a világ második legértékesebb cége ne tudott volna előállni valamilyen kompromisszumos megoldással, hiszen az androidos okosórák esetében is gyakori, hogy bizonyos funkciók nem úgy, vagy egyáltalán nem működnek az iPhone-okon.

Mindazonáltal Apple érvelése mellett szólhat, hogy a Watch legnagyobb fegyverténye az almás ökoszisztémába való mély beágyazottsága (pl. iMessage, FaceTime és Egészség-integráció), ami az Androidon teljesen hiányzik. A kérdésben persze nem nekünk, hanem a perben eljáró bíróságnak kell majd döntenie, a cég kijelentése mindenesetre utólag alátámasztja Mark Gurman egy korábbi jelentését, aki még tavaly írt arról, hogy az Apple "üzleti megfontolásokból" az okosóra Android-kompatibilitásán dolgozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.