Hirdetés

Olyan videokártyákkal bukott le a csempész, amiket már biztos nem vennél meg



|

Meg sem próbálta rejtegetni a 7 éves modelleket, nem is maradt észrevétlen velük.

Hirdetés

A különböző importkorlátozások miatt Kínában óriási biznisz a hardvercsempészet, így nem csoda, hogy rendszeresen érkeznek a hajmeresztő sztorik az országból, például a processzorokkal terhes nőről, a testére több mint 300 CPU-t ragasztó futárról vagy éppen a motorcsónakon menekülő GPU-csempészekről.

A legújabb történet ismét a videokártyák körül bonyolódik, ám egy egészen meglepő, kiöregedett típussal a főszerepben, amiről az ember nem is gondolná, hogy bármit is érdemes kockáztatni érte.

Hirdetés

Nemrég a kínai MyDrivers híroldal számolt be egy utasról, aki a shanghaji reptér vámmentes ellenőrzőpontján próbált meg áttolni 44 darab AMD Radeon RX 580-as GPU-t. Ezek a hardverek 2017 áprilisában jelentek meg, vagyis már hét évesek, és mifelénk nem igazán számítanak forró portékának, Kína bizonyos piacain viszont még mindig van rájuk kereslet.

A nagy valószínűséggel kriptobányász gépekből származó grafikus gyorsítók persze túl nagyok voltak ahhoz, hogy a csempész rejtegesse őket, ezért egyszerűen csak megpróbált átsétálni velük az ellenőrzőponton, ám a sasszemű egyenruhások figyelmét valahogy nem kerülte el a közel félszáz veterán GPU. Az üzlet így meghiúsult, a szállítmány a vámosok asztalán landolt, akik büszkén pózoltak a zsákmánnyal.

A MyDrivers híradásából nem derül ki semmi a csempészről, így azt sem tudni, hogy milyen büntetés várhat rá a vakmerő próbálkozásért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.