Hirdetés

Több mint 7000 lapot tart megnyitva ez a Firefox-felhasználó



|

A jelek szerint nem igazán kell aggódni a tabek memóriafogyasztása miatt a Mozilla böngészőjén.

Hirdetés

A világ legnépszerűbb webböngészőinek áprilisi statisztikájára pillantva láthatjuk, hogy a Google Chrome továbbra is magasan dominálja a piacot, a maga 65,42 százalékos részesedésével alig hagyva játszóteret a konkurenseknek, akik közül az 5,25 százalékot kihasító Edge és a 2,5 százalékon álló Opera ráadásul ugyanazt a Chromium motort használják, tehát nem különböznek érdemben a keresőóriás megoldásától.

A kizárólag Apple-eszközökön elérhető Safari mellett a 2,95%-on nyomorgó Firefox az utolsó mohikán, amely még nem hajtott térdet a mindent leuraló Google előtt, és a saját motorjával oldja meg a webböngészést, a nyílt forráskódú szoftver pedig most kapott is némi ingyen reklámot egy power usertől.

Hirdetés

A Hazel nevű X-felhasználó ugyanis nemrég az X felületén osztotta meg a sztoriját, hogy több mint két éven át 7 470 lapot tartott megnyitva a Firefox maces kiadásában. Az ugyan nem vet túl jó fényt a böngészőre, hogy az eredeti poszt apropója épp a munkamenet összeomlása volt, a profilokhoz tartozó gyorsítótárból azonban gyorsan sikerült visszaállítani a nem mindennapi kollekciót, az ehhez szükséges fájl pedig csupán 70 MB-ot nyomott.

Ahogy az Hazel leírásából is kiderül, az irtózatos mennyiségű tab megnyitva tartása azért lehetséges, mert a Firefox csupán a nemrég használt lapokat tölti be a memóriába, így a böngésző valójában nem zabálja fel az összes RAM-ot csak azért, mert sok lap sorakozik a háttérben.

A sztori kapcsán a PCMag felkereste a Firefox mögött álló Mozillát, akik közölték, hogy az elmúlt években sokat javítottak a böngésző teljesítményén, aminek most szerintük meg is mutatkozott az eredménye. A notórius laphalmozók örömére pedig a fejlesztő azt is elárulta, hogy a jövőben új eszközökkel segíti majd a megnyitott tabek menedzselését, amelyek akár több ezres mennyiségnél is képesek lesznek rendet teremteni a káoszban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.