Hirdetés

Új modell veheti át az iPhone Plus helyét



|

Nagy változás előtt állhat az Apple termékpalettája.

Hirdetés

Néhány hete röppent fel a pletyka, hogy a várhatóan 2025 őszén színre lépő iPhone 17-széria esetében már egy kisebb kijelzővel érkezhet az iPhone 14 idején debütált Plus modell, ami jelenleg ugyanakkora, mint a zászlóshajó Pro Max, de lényegesen szerényebb felszereltséggel bír a képernyőtől a processzoron át a hátlapi kamerarendszerig.

Az információ az értesüléseit a kijelzőiparból szerző, neves szivárogtatónak számító Ross Youngtól származott, most pedig egy másik veterán Apple-suttogó is megerősíteni látszik az értesülést, újabb részletekkel szolgálva.

Hirdetés

A Haitong International Securities szakértője, Jeff Pu ugyanis a legújabb befektetői elemzésében azt jósolja, hogy az iPhone 17-modellcsaládban már egyáltalán nem lesz ott a 6,7 hüvelykes Plus, hanem egy 6,6 hüvelykes "Slim" modellt kapunk helyette, ami így egy kisebb és vékonyabb készüléknek ígérkezik. Emellett az elemző forrásai szerint az iPhone 17, a 17 Slim és a 17 Pro is egy "összetettebb alumínium" dizájnnal érkeznek, míg a 17 Pro Max marad a titánnál.

Az alumínium kapcsán Pu valószínűleg a keretben használt anyagra céloz, de nem kizárt, hogy a jelenleg üvegből készülő hátlapok anyaga is fém lesz, hiszen az Apple korábban csinált már ilyen váltást a 4S-t követő iPhone 5-nél. Az elemző annyit mindenesetre biztosra vesz, hogy egy új közelségérzékelő (metalens) révén az iPhone 17 Pro Max kisebb előlapi szenzorszigettel fog színre lépni.

Végezetül Pu arra is kitért, hogy az iPhone 17 és a 17 Slim 8 GB memóriával érkeznek, míg a Pro és Pro Max már 12 GB-ot kapnak, cserébe viszont mind a négy modellre 24 MP-es előlapi kamera kerül, megduplázva a jelenlegi 12 MP-es felbontást. A fejlesztések tehát izgalmasan hangzanak, és ha a kivezetésre kerülő Plus utódja végül tényleg csak 0,1 hüvelykkel lesz kisebb, azzal talán a nagy méret rajongói is meg tudnak majd békélni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.