Hirdetés

Beszakadtak az AMD gaming bevételei, idén már nem is várható javulás



|

A legfrissebb pénzügyi jelentés szerint elég döcögősen indult az év a pirosak számára.

Hirdetés

Május elsején ünnepelte 55. születésnapját az Advanced Micro Machines, vagy ahogy általában emlegetjük, AMD, amely 1969-ben nyitotta meg kapuit Jerry Sanders irányítása alatt. A vállalat a '70-es években kezdett mikroprocesszorokat gyártani, így az Intellel már több mint 50 éve tart a rivalizálás, az igazi áttörést azonban a '2000-es évek és az akkor berobbanó Athlon processzorok hozták meg.

Több hullámvölgyet megélt már a cég, hiszen a 2017-ben debütáló Ryzen chipek is egy mélyebb gödörből húzták ki a vállalatot, azóta viszont sikerült megvetni a lábukat, és sikert sikerre halmozni a teszteken.

A legfrissebb jelentések azonban nem festenek túl fényes képet a vállalatról, a negyedéves jelentésből ugyanis az derült ki, hogy a gaming szegmensben 922 millió dolláros bevételre tettek szert, ami 48%-kal alacsonyabb, mint 2023 ugyanezen időszakában, de még 2023 utolsó negyedévéhez képest is 33%-os visszaesést jelent.

Hirdetés

A pirosak szerint ez a lassuló Radeon GPU eladásoknak és a konzolos piac stagnálásának köszönhető (ne felejtsük, a PlayStation és Xbox konzolok, valamint a handheld PC-k nagy része is AMD chipekkel készül).

És hogy mikor várható fellendülés? Idén már nem igazán, 2025-ben viszont meglódulhat az AMD szekere. 2024 második felében megérkeznek a hordozható gépekbe szánt Strix Point processzorok, amelyek az AI felhasználást teszik könnyebbé, Lisa Su pedig hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligencia a portfólió többi részébe is átszivárog majd 2025-re.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.