Hirdetés

Fokozódik a káosz: van megoldás az összeomló procikra, de az Intel nem ajánlja



|

Az Intel az alaplapgyártókra hárította a felelősséget, de a megoldással nem elégedett.

Hirdetés

Továbbra sem értjük pontosan, hogy mi okozza a problémát, de az biztos, hogy a 13. és 14. generációs Intel processzorok körüli mizéria egyelőre nem csillapodik. Miután kiderült, hogy a processzorok nem bírják azt a terhelést, amit a gyárilag tuningolt alaplapoktól kapnak, az Intel megpróbálta a partnerekre kenni a dolgot, és kiadott egy ajánlást azzal kapcsolatban, hogy hogyan orvosolják a problémát.

A legtöbb alaplapgyártó, mint az ASUS, a Gigabyte és az MSI implementált is egy megoldást, de ez nem tetszik a kékeknek. Az ASUS például bevezette az Intel Baseline Profile-t, ami a gyári paraméterekhez viszonyítva 12,6%-kal gyengébb Cinebench R23 eredményt produkált egy Core i9-14900KS procival.

Hirdetés

Az Intel szóvivője reagált is az esetre:

"Az Intel nem ajánlja az alaplapgyártóknak, hogy 'baseline' teljesítménybeállításokat alkalmazzanak olyan lapok esetén, amelyek magasabb értékekre is képesek."

Ezzel szemben a vállalat azt kéri a partnerektől, hogy építsenek be egy Intel Default Settings beállítást a BIOS-ba, ami a stabilitást szolgálja. Ez nem ugyanaz, mint az elsietett, gyorsan kidobott 'baseline' opció. A vállalat által javasolt beállításokban nem egyszerű feszültségszabályozásról van szó, hanem egy elég komplex rendszerről, ahol a felhasználók is testre szabhatnak még dolgokat annak függvényében, hogy milyen processzort használnak.

A részletes beállítások az alábbi képen láthatóak:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.