Hirdetés

Így szabadulhatsz meg a Windows 11 Start menüjében felbukkanó reklámoktól



|

Megérkezett a megoldás az idegesítő hirdetések kipucolására.

Hirdetés

Meglehetősen nagy felháborodást váltott ki, amikor április végén a Windows Insider program tagjainál, a Windows 11 tesztverziójának Start menüjében "válogatott alkalmazások kis gyűjteményét" vélték felfedezni, amik lényegében eltávolíthatatlan fizetett hirdetések voltak.

A hírek természetesen a szakikhoz is eljutottak, akik nem teketóriáztak, rögvest munkába álltak, hogy megoldást találjanak a bosszantó hirdetések kiiktatására.

Ennek eredményeképpen született meg a beszédes nevű OFGB (Oh F*ck Go Back) program, amit egy Maddy névre keresztelt programozónak köszönhetünk. Az OFGB legnagyobb előnye, hogy rendkívül egyszerű kezelőfelülettel operál, ami tételesen felsorolja, hogy mennyi reklámot láthatunk, és melyek azok, amik eltávolíthatóak.

Hirdetés

Az ezekhez tartozó jelölőnégyzetek bepipálásával a program biztonságosan szerkeszti helyettünk a rendszerleíró adatbázist, megkímélve minket a beavatkozástól és az operációs rendszer esetleges tönkrevágásától.

"Egyre jobban idegesítettek a véletlenszerű helyeken megjelenő hirdetések, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálok egy egyszerű megoldást találni. Miután rábukkantam az ehhez kapcsolódó .reg fájlra, megtaláltam a választ. Jobban átgondoltam a dolgokat, és rájöttem, hogy nagy könnyebbség lenne az emberek számára, ha lenne egy letisztult kezelőfelület, hogy a technikában kevésbé jártas felhasználók is könnyen beállíthassák a rendszerleíró kulcsokat a rendszerleíró adatbázis ismerete nélkül."

- fogalmazott Maddy, amikor a Tomshardware a program megalkotásával kapcsolatban kérdezte.

Az OFGB és annak legfrissebb változata a GitHubon keresztül ingyen tölthető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.